טעמים וטעימות

שולחן סדר ט”ו בשבט

ט”ו בשבט הוא הזדמנות לארוחה קונספטואלית נפלאה.

בדרך כלל ט”ו בשבט עובר לידינו בלי חגיגות גדולות וזה ממש חבל.
ט”ו בשבט הוא הזדמנות לארוחה קונספטואלית נפלאה כשהתאריך מביא איתו את הקונספט ואת התפריט.
את החג היפה הזה שכל כך דואג לטבע, מחגוג סביב שולחן שבו נשתמש באלמנטים מהטבע אותם נכניס הביתה. (ביפן זהו מנהג עתיק וכך הגיעו גם אלינו עצים ננסיים שאפשר להשתמש בהם).ט”ו בשבט הוא החג היחיד, למעט פסח, שעורכים בו סדר – סדר ט”ו בשבט.
האלמנט המרכזי של השולחן הוא ענפי עץ שאפשר למצוא בטיולי טבע, בדרכים או בשכונה ביום שגוזמים את העצים.
את ענפי העץ סידר שלומי, שוזר הפרחים לאורך השולחן והוסיף להם חתיכות ספוג בשביל סידור הפרחים. בתוך הספוגים הוא שזר ירק חי עגול וגם פרחים לבנים קטנים. כדי להתחבר לטבע השתמשנו בפלייסמנטים עשוים מזרדים ומחלוקי נחל.
לסיום, עטפנו את הנרות במקלות קינמון (אפשר לרכוש בכל חנות תבלינים) בעזרת גומייה, וכיסינו את הגומייה ברפיה.
את סדר ט”ו בשבט מומלץ לערוך על עץ חשוף או על שולחן שעליו פרושה מפת פשתן בצבע שנהב.

    

מתוך הספר: “אורחים שולחן” בהוצאת קוראים. מאת: יובל כספין

צילומים: אנטולי

על הכותב

ממו מגזין

ממו מגזין

השאר תגובה

דלג לתוכןכפתור לפתיחת תפריט נגישותHandicapped logo whiteHandicapped logo black

תפריט נגישות

הצהרת נגישות