אירועים ופעילויות

פסטיבל טעם כנרת ה- 9 “מחמם את הלב”

חנוכה: 27 בנובמבר עד ה-7 בדצמבר 2013

*פתיחת מסעדת 1910 החדשה בדגניה א’

*סעודת אבירים במסעדת “מרינדו”

* שירה בציבור עם האחים אסנר בבית הבד בדגניה

*משתה ספרדי במסעדת “צל תמר”

* טעימות חנוכה במסעדת “רוברג” בלבנים

* מוסיקה וניגובים בראש צעיר ב “יוסי של חומוס”

*מוזיקה וקולינריה במסעדת “ערמונים”

*סדנת בצק עם בשמת שוורצבד וינר

ועוד שפע פינוקים שיעשו חם בלב…

פסטיבל “טעם כנרת”- פסטיבל האוכל הוותיק של עמק הירדן חוזר אלינו בחנוכה וחוגג כבר את שנתו התשיעית!

בחבל הארץ היפה הזה, שעבר והווה מתמזגים בו, הוקמו במהלך השנים מסעדות, בתי קפה, מגוון אטרקציות תיירותיות לכל המשפחה כגון מרכזי מבקרים, חוות ועוד שפע אתרים, מהם נולד פסטיבל טעם כנרת הטומן בחובו חגיגה לכל החושים שתחמם את הלב. הפסטיבל יתקיים השנה בין התאריכים: 27 בנובמבר (נר ראשון של חנוכה) ועד 7 בדצמבר 2013– שני סופי שבוע הכוללים את חג החנוכה ביניהם ומטרתו להביא למודעות את ההיצע התיירותי-קולינארי העשיר והמגוון שיש לאזור להציע באחד מאזורי הארץ היחידים המציעים מזג אוויר נעים גם בחודשי החורף!

הפסטיבל נערך ביוזמת מחלקת התיירות והאגף לפיתוח כלכלי במועצה האזורית עמק הירדן ומציע הפנינג גדוש בתכנים מושקעים ומסקרנים מעולם התיירות והקולינאריה.

המסעדות המובחרות ובתי האוכל יציעו מנות מיוחדות בדגש על יצירה קולינרית מקומית, ולצד אלו יצטרפו שלל אירועים ססגוניים, סדנאות, בישול בטבע, מפגשי שפים ועוד המון הפתעות שייצרו יחד פסיפס מרגש ומפתיע שיחמם את הלב.

בין הפעילויות שמציע הפסטיבל יתקיימו:

קוקטייל וארוחת שרינג באירוע הפתיחה של הפסטיבל במסעדת 1910 החדשה של השף עודד שוורצברד בדגניה א’ לצד משתה חגיגי וקצבי במסעדת צל תמר, סיורי אוכל, סדנאות יצירה מבצק, סעודת אבירים במסעדת מרינדו בעין גב, הרקדה חגיגית עם ריקודי עם ושירה בציבור עם האחים אסנר בבית הבד בדגניה א’, מוזיקה וקולינריה במסעדתערמונים עם הזמרת רעות יהודאי, חפלה מזרחית בצל תמר המזרחית וטעימות חנוכה בסגנון יוון במסעדת רוברג הכשרה, טעימות והדגמות על בסיס סילאן בתמרים פלוס ומוזיקה וניגובים בראש צעיר ביוסי של חומוס באפיקים. בחצר כנרת יסופרו סיפורי אוכל חלוציים, סדנת הכנת עלי גפן בנחלה בטבע ופיצה וגלידה מחומרי גלם מקומיים וטבעיים בפרסקה במסדה ועוד ועוד.

כמו כן יתקיימו שלל אטרקציות כגון: הפנינג חנוכה וסרטי קולנוע לכל המשפחה בבית גבריאל, חוויית שייט דיג בנמל עין גב, סיורים משפחתיים רכובים על סוסים או עם ג’יפים לצד סיפורים ואקשן בטבע ועוד אין ספור חוויות קולינריות מרגשות עין וחיך.

פסטיבל “טעם כנרת” התשיעי, 27 בנובמבר עד ה-7 בדצמבר 2013

לפרטים מלאים: www.kinneret.info / 04-6752727

אירועי הפסטיבל:

אירועים מיוחדים

טעמי ההיסטוריה – פתיחת מסעדת “1910” –מסעדת 1910, חצר ראשונים, דגניה א’.יום רביעי, 27.11.2013, 19:30.

103 שנים לאחר שהוקם הצריף הראשון בחצר ראשונים שבדגניה א’, נפתחת במקום היפהפה הזה “1910”, מסעדתו החדשה של השף עודד שורצברד-וינר. “בחרתי לקרוא למקום 1910 כי כאן הכל התחיל. בכך ביקשתי להעניק כבוד למקום ולאנשים שבנו אותו”, מספר שורצברד-וינר. אירוע הפתיחה, שייערך במרחב החמים המשלב היסטוריה מרתקת ואווירה אירופית קסומה, ימזג קוקטייל נינוח וארוחת שרינג – המאפשרת לכמה סועדים לחלוק ולהתנסות בו-זמנית במגוון המנות, המבוססות על גידולי וטעמי העמק.

לדעת עוד: 04-6608565.

חגיגה לוהטת – משתה ספרדי ב”צל תמר”-מסעדת “צל תמר”, אשדות יעקב איחוד.יום חמישי, 28.11.2013, החל מ-19:00.

שיק ספרדי לוהט בלב העמק – המשתה הספרדי כבר הפך לשם דבר באירועי “טעם כנרת”, וגם הפעם, תזכו בחוויה קצבית ועליזה. בואו עם חברים טובים, היכנסו לראש הטוב, וחגגו איתנו עד שכרון חושים. כיאה לאווירה החורפית החמימה, יוגשו במהלך הערב טאפסים מענגים ומפתיעים, וגם סנגריות ופירות ים – תחת ניצוחו של שף עומרי שחר. ועוד לא הזכרנו את המוזיקה הסוחפת…

לדעת עוד: 04-6756688, www.tzel-tamar.co.il.

שירת הרוכבים בדגניה א’ – שירה בציבור בבית הבד “שמן המאה”.בית הבד “שמן המאה”, דגניה א’.יום שישי, 29.11.2013, 21:00.

בבית הבד “שמן המאה”, באווירה שכמו נלקחה מימים עברו, באמצע עונת המסיק וייצור השמן, לצד מכלי השמן וארומת השמן – תוזמנו להתרפק על שירי העבר עם “האחים אסנר”, עוזי וחיים. האירוע האינטימי הזה יוביל אתכם במשעולי פסקול החיים החלוצי, שבו עבודת האדמה והחיבור לטבע מקבלים מקום של כבוד ואהבה. יהיה זה ערב חורפי באווירה חמימה, לצד כיבוד קל ושירה של פעם, בשילוב תחרויות ומשחקי חג כמו בימים הטובים. באמת שלא צריך יותר מזה כדי לחגוג את חנוכה באופן בלתי נשכח.

לדעת עוד: 052-3749170 (הדס), rishonim@degania.org.il (תיירות דגניה א’).

מוזיקה וקולינריה במתחם הקניות והבילוי “מול כנרת” – זורמים ב”ערמונים”מסעדת ערמונים, מול כנרת, צומת צמח.

מתי: שבת, 30.11.2013, 20:00.

מסעדת ערמונים מזמינה אתכם לערב חם, סוחף, קצבי ומרגש, שכל-כולו מיזוג נפלא בין מאכלים משובחים ומוזיקה נהדרת. כאן תוכלו להתענג על ארוחה כיד המלך, יין לבן ואדום ללא הגבלה וארוחה הכוללת מנות ראשונות, עיקריות, תוספות, שתייה טבעית בקנקנים, קינוחים,– והכל: חופשי-חופשי, ללא הגבלה, במחיר קבוע של 119 שקלים בלבד לסועד. את הסעודה תלווה הזמרת רעות יהודאי עם קלאסיקות מכל הזמנים.לדעת עוד: 04-6266555.

הפנינג חנוכה וסרטי קולנוע לכל המשפחה – חוויות בבית גבריאל- “בית גבריאל”, ליד צומת צמח- שבת, 30.11.2013 החל מ-10:00.

הפנינג ענק עם מתקנים מתנפחים, דוכני מכירה ואוכל, מופע הקרקס של ג’סי לוסי – מופע קומי אקרובטי בשיתוף הקהל. באולמות: הקרנת סרטי קולנוע לכל המשפחה, מדי יום כל היום.

מרכז התרבות האינטימי “בית גבריאל”, שמדשאותיו המטופחות נושקות לכנרת, מזמין את אורחי פסטיבל “טעם כנרת” להפנינג ענק עם מתקנים מתנפחים, דוכני מכירה ואוכל וכן להציץ לעולמם של אמנית קרקס זוהרת והעוזר הטכני שלה, הנחושים להציג את המופע הגדול בתבל, אבל כמו תמיד – האהבה מתעוררת ומסבכת את העניינים… זהו “מופע הקרקס של ג’סי לוסי”, מבית היוצר של תיאטרון המטמון, מופע קומי אקרובטי המשתף את הקהל ויוצר חוויה סוחפת ומרגשת. בכל ימי הפסטיבל יציע בית גבריאל הקרנות חגיגיות של סרטים נהדרים לכל המשפחה באווירה מיוחדת. כל ילד שמגיע לסרט עם צמיד הפסטיבל, יקבל במתנה גביע פופקורן חם! מומלץ להתעדכן מראש באתר האינטרנט.לדעת עוד: 04-6751175,www.betgabriel.co.il.

בקצב הפסטיבל – הרקדה חגיגית בעמק. אפיקים.יום שני, 2.12.2013, 20:00.

המרקידים ירון כרמל וחיה שיפמן מצדיעים למקימי תנועת המחול העממי בעמק הירדן, ובמיוחד לספי אביב, המרקיד והיוצר, על 35 שנות יצירה. אתם מוזמנים למיני-מרתון חגיגי וקצבי, הכולל ריקודי עם מכל הזמנים, הופעות של להקות מחול, כיבוד עשיר, מרקידים ויוצרים מכל הארץ ועוד – עד השעות הקטנות של הלילה. האירוע בשיתוף מחלקת התרבות.לדעת עוד: 052-8682288.

בעקבות הבצק – יצירה לחג עם בשמת שורצברד-וינרדגניה א’.יום שני, 2.12.2013, 17:00.

הקונדיטורית המוערכת בשמת שורצברד-וינר פועלת מזה מספר שנים אל מול נופי העמק הפסטורליים המקיפים את קיבוץ דגניה א’. וכאן היא תציע להורים ולילדים סדנת יצירה נהדרת – במיוחד לחג החנוכה. באופן טבעי, הבצק יעמוד במרכז היצירה – כל משתתף ייצור חנוכייה אישית, יקשט אותה כמיטב הדמיון הפורה, וכמובן – יאפה אותה. בסיום, תוכלו לקחת הביתה את היצירה במארז חגיגי, לצד הפתעות נוספות.

לדעת עוד: 052-3749294, 04-6608669, בפייסבוק: “בשמת מאפים ומתוקים”.

מכל הלב – “המזרחית של תמר” מציגה: חפלה מזרחית. מסעדת “המזרחית של תמר”, צומת צמח.יום שלישי, 3.12.2013. החל מ19:00

המסעדה החדשה “המזרחית של תמר” פותחת את שעריה במתחם “מול כנרת” שבצומת צמח, ואתם נהנים מחפלה מזרחית שתתקיים במיוחד לפסטיבל “טעם כנרת”. מתחם המסעדה הכשרה כולל מערכת בידורית מתקדמת עם מסך ענק, עיצוב עכשווי וייחודי, ואפשרות לקיום מגוון רחב של אירועים. החפלה העליזה תלווה במטעמים על האש מהמטבח המזרחי, מוזיקה כיפית, ושאר הפתעות שימתינו רק לכם.

לדעת עוד: 04-6752300.

ישראלי ויווני במסעדה – טעימות חנוכה ב”רוברג”.מסעדת “רוברג”, לבנים.יום רביעי, 4.12.2013, 20:00.

במסעדה המשפחתית המשובחת “רוברג”, הממוקמת במושב לבנים אל מול נוף עוצר נשימה, תיערך מסיבת חנוכה בניחוח ישראלי-יווני – כיאה לימי החג. האירוע המיוחד ילווה בתפריט שכל-כולו חוויה קולינרית – מטבח ישראלי גלילי עם נגיעות יין מבושמות…

לדעת עוד04-6715656,www.roberg.co.il.

קסמים וסיפורים – חורף חמים בספרייה האזוריתהספרייה האזורית במכללה האקדמית כנרת, עמק הירדן.

יום רביעי, 4.12.2013, 17:30.

אין כמו בילוי חכם, מהנה ומרגש בלב הספרייה, כאשר בחוץ חורף ובפנים חם ונעים… צמד אירועים ממתינים לכם פה: האמנית והמספרת חני שפר מסטודיו “קופסת צבעים” מציגה שעת סיפור ויצירה לכבוד חנוכה – מעולם הדמיון של הילדים, דרך המילה הכתובה ועד לעולם העשיר של צבע וצורה המלווים את הסיפור (לגילאי 3-6). האירוע השני, בחסות ברל’ה הפקות – סדנת קסמים אינטראקטיבית לכבוד החג. כאן תלמדו לפענח את סוד הקסם ולהכין מופע קסמים לכל המשפחה עם חומרים שיש בבית: קרטון חלב, גומייה, שעון ישן ועוד

(לגילאי 8-11).לדעת עוד: 04-6653723, www.kinneret.ac.il.

על כל החושים – סעודת אבירים ב”מרינדו”- מסעדת “מרינדו”, קיבוץ עין גב.יום חמישי, 5.12.2013, 19:30.

דמיינו את הסצנה היצרית והנחשקת הזו: הילולה עסיסית ומפוארת שכל-כולה תאוות בשר, עם כמויות פנטסטיות של נתחים משובחים – משוקיים ענקיות ועד טלה שלם שיסתובב על הגריל. והכל מתובל באווירת משתה נטולת גבולות… מעשנות, אסאדו, פויקה ושאר תפנוקים לאוהבי בשר ישלימו את התמונה, כדי שאתם תוכלו להתענג על חום הגריל, על ניחוחות הגורמה המהבילים ובעיקר – על השואו מעורר התיאבון. וכל זאת – עם שפע של יין ובירה שיזרמו ללא הפסק, כיד המלך. חשוב: יש להירשם מראש לאירוע.

לדעת עוד: 04-6658555, www.marinado.co.il.

מוזיקה וניגובים בראש צעיר – מסיבה ב”יוסי של חומוס”- קיבוץ אפיקים.יום חמישי, 5.12.2013, 20:00.

“יוסי של חומוס” חוגג שנה להיווסדו, וכו-לם מוזמנים למסיבה הכי חמה באזור – על טהרת החומוס האיכותי והמוזיקה הקצבית. בתפריט: חומוס עיוני, חומוס חסיבה, חומוס פלאפל וחומוס סביח בלתי נשכח – באווירה ביתית נינוחה וחמימה. ולכבוד יום ההולדת הראשון, יפקדו את המקום מיטב אומני העמק, שיציעו לכם ערב גדוש בהשראה.לדעת עוד: 04-6754393.

נפלאות הסילאן – מתוק-מתוק ב”תמרים פלוס”.“תמרים פלוס”, קבוצת כנרת.יום שישי, 6.12.2013, 11:00-14:00.

“תמרים פלוס”, חנות התמרים הראשונה והגדולה בישראל מסוגה, המשלבת מבחר גדול של זני תמרים, הפקת סילאן טבעי, רטבים וממרחים המבוססים על התמר וכן מוצרים מתנובת האזור, מארחת שף מקצועי – ולכם לא נותר אלא להתמסר לטעימות ולהדגמות שיוצגו במרחב המעוצב הזה, בדגש על מגוון מתכוני סילאן חדשים ומפתיעים. בכל ימי הפסטיבל יחולקו פה בחינם ספרונים עם מתכוני סילאן – אותו סירופ תמרים משובח. הטעימות מבוססות על מאכלים כשרים.לדעת עוד: 04-6759678, www.tmarimplus.co.il.

מוזיקה וריקודים מאירלנד וארה”ב – פסטיבל “סולם יעקב” .מלון “נוף גנוסר”, גנוסר. ימי שישי ושבת, 6-7.12.2013.

פסטיבל המוזיקה הוותיק “סולם יעקב” מציע סופשבוע מוזיקלי חוויתי בניחוח של חו”ל, הכולל קונצרטים, סדנאות לריקודי עם איריים ואמריקאים, סשנים מוזיקליים, סדנאות טאי צ’י וצ’י קונג וכן במה פתוחה ופעילויות המתאימות לכל הגילאים. בפסטיבל יתארחו מיטב האמנים מחו”ל ומהארץ בתחום מוזיקת הפולק האמריקאית, הבריטית והאירית. חבילת האירוח במלון מקנה שהייה של לילה וכן כניסה לכל הפעילויות. צפו לאווירה תרבותית, פסטורלית וידידותית להפליא.

לדעת עוד: 04-6700320, www.jlfestival.comwww.ginosar.co.il.

ועוד: מסעדות בעמק הירדן וסובב כנרת

– “מסעדת הדגים”, עין גב – המסעדה האהובה והוותיקה מציעה תפריט מיוחד לימי הפסטיבל. נמל עין גב, 04-6658136.

– “המחבת”, “בלו-בר” בחמת גדר: בימי הפסטיבל, הרוכשים זוג כרטיסי כניסה לאתר וארוחה באחת ממסעדות חמת גדר יזכו בכניסה חופשית לילד (ילד שני ב-25% הנחה) וייהנו מכוס מיין הבית במתנה.

– “היה היה”, אשדות יעקב איחוד – ארוחות בוקר חלביות כשרות בלב תפאורה נוסטלגית במיוחד, 04-6756404, 050-8652355.

– מסעדת “מָן”, ירדנית קבוצת כנרת – מסעדת “מָן”, במתחם ירדנית בכניסה לקיבוץ כנרת, מציעה סעודת צהריים משובחת באווירה כפרית על גדת הירדן (כשר). לכבוד הפסטיבל: באולם הקולנוע הצמוד למסעדה יוקרן מדי שעה -ללאתשלום- סרט מקורי מרהיב ומהנה (17 דק’), שעלילתו מתבססת על אורחות חייהם של הדייגים היהודים על גדות הירדן והכנרת בסוף תקופת בית שני. 04-6759210. www.manrest.co.il

– “באפלו”, לבנים – מסעדת בשרים בסגנון דרום אמריקאי הצופה אל הכנרת. 04-6445588.

– “עדן”, קיבוץ האון –בית קפה משובח בפינה קסומה על שפת הכנרת, המשלב גלריית תכשיטי מעצבים ומוצרי קוסמטיקה. 04-6656314.

לחוות עם כל המשפחה

חוויות בלתי נשכחות – חורף חם בעין גב –אתרים שונים בנמל עין גב.בכל ימי הפסטיבל.

חוויות נהדרות ממתינות לכם בכל ימי הפסטיבל בנמל עין גב הציורי, השוכן על שפת הכנרת. נסו למשל את “סיורכבת” – עולים על רכבת קטנה ומתוקה ויוצאים עם כל המשפחה לסיור היסטורי ברחבי הקיבוץ, בין אתרים, סיפורים ונופים. רוצים עוד? אוהבים ליצור בעץ? “הנגרייה של סבא יוסי” מציעה סדנאות בניית חנוכיות המתאימות לכל גיל. מומלץ לשלב עם הדלקת נרות חנוכה, שתיערך מדי יום בחג. בימי שישי בבוקר, 29.11.2013 ו-6.12.2013, ייצאו הפלגותמיוחדות ללב הכנרת.לדעת עוד: 04-6658036,www.eingev.co.il.

פותחים מבערים – אופים ומסיירים ב”חוויית נהריים” בגשר- “חוויית נהריים”, גשר (מול קיבוץ גשר).

מתי: סיורים בימים ראשון-שישי 11:00 ו-12:30, שבת וחג 11:00, 12:30, 14:00.

בימי החנוכה כולם חוגגים את ניצחון החשמונאים, אך בקיבוץ גשר מזכירים בעת הזו גם את ניצחונם של מעטים מול רבים במלחמת העצמאות. אתר מיוחד זה משופע בסיפורים מרתקים, ובלא מעט סיפורי גבורה. בימי הפסטיבל ייערכו פה סיורים מודרכים בעקבות עברו המפואר של המקום לצד סדנאות אפיית “לחם הפתעות” מתוק-מתוק בתנור ההיסטורי. וכאשר בחוץ שולט החורף, בפנים תוכלו להתענג על סיידר חם עם ציפורן וקינמון. עוד בתוכנית: ביקור במייצג המרגש המספר את סיפורו של פנחס רוטנברג ומפעל החשמל בנהריים וסיורים אל מעבר לגדר המערכת, הכוללים תצפיות לגבול הירדני ועל שפע עופות המים.

לדעת עוד04-6752685, www.naharayim.co.ilהאתר מונגש למוגבלים בתנועה.

תנינים, טבילות ופינוקי חורף – חמת גדר.חמת גדר.בכל ימי הפסטיבל.

במיוחד בחורף, חמת גדר היא ה-מקום לבלות בו יום שלם עם כל המשפחה. בריכות מים תרמו-מינרליים, פינוקי ג’קוזי, תותחי מים לעיסוי, אגם בועות ייחודי, מפל מדהים, מיטות עיסוי בתוך המים, וכמובן – מתחם “ספלאש” המעניק חוויות מים אקסטרים. עוד במקום: פינת חי, פינת ליטוף, מתחם בעלי חיים מתקופת המקרא, חוות התנינים הגדולה בישראל, מופעי תוכים (11:00, 13:00, 15:00) ועוד.

לדעת עוד: 6393*, www.hamat-gader.com.

תעצרו את העיר – חוות ורד הגליל. חוות ורד הגליל. בכל ימי הפסטיבל.

חוות הנופש ורד הגליל, הממוקמת על גבעה הצופה אל הכנרת, מציעה טיולי רכיבה על סוסים בהרי הגליל מול נופי הכנרת, שיעורי רכיבה לילדים מגיל 8, פוני וסוסים לקטנטנים מגיל 3, וגם סיבוב משפחתי בעגלה רתומה לסוס. במקום 30 בתי אירוח הבנויים עץ ואבן בזלת וכן סוויטות רומנטיות חדשות. מבצעי הפסטיבל: 15% הנחה ללנים בימי הפסטיבל ו-10% הנחה לאורחי המלון במסעדה החדשה טיבי’ס, מסעדה כפרית משובחת של השף הידוע חיים טיבי.לדעת עוד: 04-6935785, www.veredhagalil.co.il.

להתחבר לאדמה – עלי גפן וזיתים ב”נחלה בטבע”. “נחלה בטבע”, צומת נחל צלמון.בכל ימי הפסטיבל.

המסעדה הנפלאה הזו, המתמחה במטבח דרוזי אותנטי העושה שימוש בגידולי הנחלה (אפילו השתייה מוגשת על בסיס טבעי, מגידולי המקום), מציעה בימי החג שתי סדנאות שיחברו אתכם לטבע במיטבו: הראשונה – הכנת עלי גפן, כולל קטיף, ליקוט ומילוי עם אורז, בצל ועגבניות. השנייה – כבישת זיתים: מסיק, כבישה במכונה מיוחדת, החמצה ועוד. כאן גם תוזמנו לאפות על הסאג’ סמבוסק מסוגים שונים – עם זעתר, חריף ותרד. דרך מקורית במיוחד לציין את חג החנוכה!לדעת עוד: 050-3095250.

יצירות וחיות – כיופים ב”גן וחיות”- “גן וחיות”, דגניה א’.בכל ימי הפסטיבל.

גן חיות קסום ומלהיב זה, הכולל מרחב המשמש ספארי רחב ידיים, יאפשר בימי הפסטיבל האכלה ומפגשים עם חיות – מתוכים, יעלים וטווסים ועד קנגורו, קופים ואלפקות. ובין לבין – את חלק מבעלי החיים יוזמנו הילדים ללטף ולהאכיל. עוד במקום: אפיית פיתות על הסאג’ ואכילתן עם שוקולד או לבנה, פינת יצירה בגבס שבה תוכלו לבנות חנוכיות ושאר יצירות. לדעת עוד: 052-4705504, 04-6608488

סדנאות ויצירות מתוקות – “מול כנרת”. “מול כנרת”, צמח.בכל ימי הפסטיבל, 10:00-12:00.

מתחם הקניות והבילוי “מול כנרת” מזמין אתכם – ובמיוחד את הילדים – לפעילות ללא תשלום ב”משחקייה” הכיפית. נוסף על כך, מדי יום בחג, בשעה 18:00, תיערך הדלקת נרות חגיגית עם סופגניות (הכניסה חופשית). המסעדות ב”מול כנרת” מגישות ארוחות המבוססות על גידולי העמק – בהם תמרים, בננות, דגים ועוד – וכיאה לפסטיבל גורמה, הן יציעו לכם תפריט מיוחד. רק אל תשכחו לבקש את מנת הפסטיבל, עם הנחת הפסטיבל… לדעת עוד: 04-6755410, “מול כנרת” בפייסבוק.

יצירתיות טבעית – סדנה אמנותית ב”צירופים 9″– סטודיו “צירופים 9”, דגניה א’.יום רביעי, 4.12.2013, 17:00.

הכירו את “צירופים 9” – סטודיו לאמנות ועיצוב ובית המלאכה של האמנית אורליי פרי-אלרווה, בוגרת בצלאל, המתמחה ביצירות קלילות ומחויכות מחומרים ממוחזרים ומצירופי חוטי ברזל, עץ, בד, צבע ועוד. תמיד מומלץ להגיע לכאן, לסדנאות היצירתיות (לקבוצות, בהזמנה מראש), ובמיוחד לכבוד פסטיבל “טעם כנרת”, תתקיים כאן סדנת חותמות עם פירות וירקות, בהשראת העושר האסתטי שמציע הטבע המקומי.לדעת עוד:054-6266606, market.marmelada.co.il/orlyperielrave

רוצים לאכול! – סיפורי אוכל בחצר כנרת. חצר כנרת.ימי שישי, 29.11.2013 ו-6.12.2013, 10:30, 12:00.

“בא לקיבוץ, רוצה לאכול” היא פעילות ייחודית שתיערך בחצר כנרת בעקבות סיפורי אוכל נושנים.

הפעילות, האורכת כשעה וחצי ומתאימה לכל המשפחה (אין צורך להירשם מראש), כוללת סיור וביקור חוויתי בחצר הראשונים וצילום בבגדי חלוצים. לקינוח: נזיד עדשים, לחם חי וחמאה שיוגשו בחדר האוכל הראשון של התנועה הקיבוצית- בדיוק כמו פעם…

לדעת עוד: 04-6709117.

בין הפיצה לגלידה – נאפולי בעמק. פרסקה פיצרייה איטלקית, מסדה.

מתי: בכל ימי הפסטיבל (א’-ה’ 16:00-24:00, מוצ”ש עד 24:00, שישי סגור).

רוצים לטעום גלידה משובחת בחינם? בואו ליהנות מהפיצה החמה-חמה של פרסקה, שנעשית בדיוק כמו בנאפולי שבאיטליה. הפיצה עצמה כוללת מרכיבים שיובאו הישר מאיטליה (קמח, עגבניות), מוצרה טרייה ותוספות מובחרות. ואחרי כל זה, תזכו בטעימות של ג’לאטו – גלידה איטלקית שהחלו להכין כאן לאחרונה בעבודת יד קפדנית. למעשה, הפסטיבל הוא תירוץ נהדר להשיק את הגלידה הזו – קינוח מושלם ליום טיול חורפי בעמק. לדעת עוד: 04-6657266. www.frescapizzeria.co.il

“לגלות”: טיולים וסיורים בעמק

מעוף, יצירה, הליכה – “משעול בהר”- מנחמיה.בכל ימי הפסטיבל.

טבע, נוף, סיפורים ויצירה משמשים יחדיו בסיורים של שרית ורועי בראון מ”משעול בהר”. כאן במנחמיה תזכו להתענג על סיפורי בתים ואנשים, הכוללים מפגשים בלתי שגרתיים עם אנשים מיוחדים. בימי הפסטיבל יוצע סיור אוכל ובריאות במושבה, בדגש הווי החיים של פעם, כולל המצאי הקולינרי של ימי החלוצים. בתוכנית: הכנת פיתות על סאג’ ותה צמחים, וממתק לסיום – הכנת סוכריות קרמל מתובלות בצמחים שאותם תלקטו בשדות האזור. במהלך הפסטיבל, מדי יום בשעה 10:30 ייצא סיור מיוחד בעקבות הספר “בת שבע” מאת מירית גלעד.

לדעת עוד: 052-4757853, www.mountain-trail.co.il.

לחוות את הטבע – “בינות תמרים”– מנחמיה.בכל ימי הפסטיבל.

סיור מודרך בנהיגה עצמית ברכב חשמלי בטוח וידידותי לסביבה, שיאפשר לכם לחוות מקרוב ובאופן בלתי אמצעי את הטבע המרהיב המאפיין את הירדן הדרומי, לתצפת על נופי האזור במשך שעה ארוכה ממרומי יער לוי אשכול או להתמסר למראה המהפנט של הירדן והירמוך בשיא החורף.לדעת עוד: 04-6751269, 052-2975053 (דורון פרידמן), www.benot-tmarim.com.

שיירה קולינרית ביער – “T מיול” –אילניה.בכל ימי הפסטיבל.

התפאורה: אילניה או יער בית קשת. שיירת רכבי “מיול” עושה את דרכה בשטח. קולות צהלה עולים מכלי הרכב הקטנים והשובבים האלה, המספקים חדוות טיול ונהיגה לכל המשפחה. במהלך הפעילות עוצרים להכין פיתות בסאג’, ממלאים אותן בצמחי תבלין שלוקטו בשטח, ומתענגים על הטעם. ואפשר, כמובן, גם עם שוקולד. יש מישהו שלא ירצה עוד? לקינוח – חליטת צמחים מהבילה לחימום האווירה. ובין לבין – שפע של סיפורים על האזור, נופיו, וסיפורים שהוא טומן בקרבו.

לדעת עוד: 052-4625589, www.tmule.co.il (קופון הנחה באתר).

אל הטבע הפראי – “ג’ימי ג’יפ” – גבעת יואב. בכל ימי הפסטיבל.

רוב מסלולי הטיול של “ג’ימי ג’יפ” נערכים בלב השטחים סחופי הרוחות של שיפולי רמת הגולן הדרומיים, היורדים בתלילות לעבר הכנרת – אזורים שבהם הטבע הוא השולט, ואנו רק אורחים בנופיו. בטיול שטח עוצר נשימה זה תוכלו, במשך שעתיים או יותר, ליהנות מהנוף המדהים הצופה לעבר הכנרת, הגליל ומרחבי הגולן, לפגוש מעיינות נסתרים ופינות חמד לא מוכרות, וגם להכיר מקרוב את שטחי המרעה של ג’ימי מהם מגיעים העגלים.לדעת עוד: 052-2543323, www.jimyjeep.co.il.

סודות של חקלאים – סיור נ.פ.ש- אשדות יעקב איחוד.בכל ימי הפסטיבל, בתיאום מראש.

התכוננו להכיר סיור מסוג אחר – סיור נ.פ.ש מתמקד בנופים, פירות ושירים, ובעיקר – בשילוב הכל כך מתבקש בין שלושת האלמנטים הללו, במיוחד במקום כמו עמק הירדן. הסיור המחויך הזה חושף את סודות החקלאות המקומית, והוא מתובל במגוון שירים על פירות.

לדעת עוד: 04-6756404 (הסיור מיועד למינימום 10 מטיילים. יש להירשם ולתאם מראש).

מסע בזמן – לטייל עם עמירם אידלמן –קיבוץ כנרת.בכל ימי הפסטיבל.

עמירם אידלמן מפלרטט בווירטואוזיות בין העבר וההווה של העמק, ומציע לכם לצאת עמו למסע בין דמויות ומקומות, סיפורי גבורה וחלוציות, אהבות ישנות, וגם שירה, צחוק, דמע וחידודים. והכל שזור בטבעיות בנופים החורפיים, ההולמים היטב את עמק הירדן. בין הסיורים: בעקבות ראשוני העמק, חייה ואהבותיה של רחל המשוררת ועוד.

לדעת עוד: 050-7279312, 050-7279234, www.amiramed.co.il.

כוכבים וטעמים בשמי כנרת – טיול עששיות לילי– מפגש בבית המוטור, בכניסה לקיבוץ כינרת (מגרש החנייה של ה”ירדנית”).

מתי: בכל ימי הפסטיבל בשעה 17:00 (בהרשמה מראש בלבד).

הערב מספק את הבמה ואתם תהיו הכוכבים – עם עששיות ביד ואוזניים כרויות לקולות, לשירי לילה ולסיפורים לשעת לילה. בסיור זה תחדדו את החושים לקליטת ריחות וטעמים, וגם תיהנו מאווירה מסתורית, בעת שתפסעו בשבילי “חורשת האיקליפטוס, הגשר, הסירה…” או בעת שתפגשו את “ריח המלוח על המים…”. עוד בסיור: הכרות עם כוכבי הלכת ושאר גרמי שמים, תוך העזרות במכשירי טאבלט לצפייה בכוכבים, וקינוח בקומזיץ לילי בטעם מרשמלו, קפה מבושל ותפוחי אדמה על הגחלים. הסיור נמשך כשעתיים ומתאים לכל גיל, כולל תינוקות במנשא (לא מתאים לעגלות). היציאה תלויה במזג האוויר ובכמות המשתתפים הנרשמת מראש. לדעת עוד: דורון, 052-6517744.

סימני דרך – מטיילים ושרים: קבוצת כנרת.בכל ימי הפסטיבל, בתיאום מראש.

רחל המשוררת הניפה פה קלשון ונעמי שמר, בת המקום, שוררה פה אודות חורשת האקליפטוס. קבוצת כנרת מזמינה אתכם לסיור מזמר, מרגש ומהנה בעקבות אנשים, מאורעות ומקומות. לדעת עוד: 04-6759123, 050-7953085, www.kinnerettour.co.il.

חוקרים את האגם לעומק – רשות ניקוז ונחלים כינרת: כינרת.29.11.2013, 1,2,4.12.2013.

הנהחוויה מקורית ומאוד בלתישגרתית, המתאימה במיוחד לחובבי טבעסקרנים וצמאי דעת:שייטבמעבדההשטה” – ספינה שעליה מותקניםמכשירי מדידה, דיגום וציודנוסף המשמש חוקרי אגמים. תוכלו להתנסות בהפעלת הציודוללמוד דבר או שנייםעל תופעות טבע הקשורותבאגם הלאומי (29.11.2013, 1-2.12.2013) . בנוסף, סיורים מיוחדים לפסטיבל, ללא תשלום,בשביל סובב כנרת: סיור בין האון למעגן, כולל ביקור בתחנה לטיבוע ציפורים הכולל הפתעה חמה (29.11.2013, יציאה ב-10:00, 10:30 ו-11:00. מפגש בתחנת דלק האון), סיור למטיבי לכת מגשראריק לחוף כינר (1.12.2013) , סיור מטבחה לכפרנחום(2.12.2013) וסיור מאתר ספיר לגנוסר עם קומזיץ לקינוח ברוח פלמ”חניקית (4.12.2013, יציאה בשעה 15:00 מחוף חוקוק-צפון).

לדעת עוד: פרטים נוספים והרשמה בטלפון כוכבית כינרת (*55477) מכל טלפון נייד, www.kineret.org.il.

פסטיבל “טעם כנרת” התשיעי, 27 בנובמבר עד ה-7 בדצמבר 2013

לפרטים מלאים: www.kinneret.info / 04-6752727

מסעדת רוברג. צילום רון שלף

על הכותב

ממו מגזין

ממו מגזין

השאר תגובה

דלג לתוכןכפתור לפתיחת תפריט נגישותHandicapped logo whiteHandicapped logo black

תפריט נגישות

הצהרת נגישות