דעת מומחה טעמים וטעימות

על המזלג: תורת הקייטרינג

הצלחת הקייטרינג היא נדבך חשוב להצלחת אירוע עובדים או אירוע חברה. שף ערן ירוחם מחלק טיפים חיוניים לבחירה נבונה במסעיד ובאוכל המתאים.

כמעט בכל אירוע חברה, החל מישיבה דרך פעילות חוץ ועד מסיבה או כנס, מוגש מזון.

ככול שעולים ב”דרגים” ובנפח האירוע, חשיבותו של המזון המוגש עולה והיא קריטית להצלחת האירוע.

מספר נותני השירות בתחום הההסעדה בארץ הינו עצום ולכן הבחירה במסעיד מקצועי חיונית להצלחה. מסעיד מקצועי אמור לעזור למנהלת הרווחה שאחראית על האירוע בגיבוש הקונספט, בחירת התפריט, רמת השירות, ורמת הגימור של האירוע וההסעדה המבוקשים. הנה מספר כללי אצבע שיעזרו לכם לתכנן את האירוע הבא

האם חייבים לשכור מסעיד?

יכול להיות ששולחן מסודר יפה, עם כלי אוכל אסתטיים (הנשכרים מחברות ציוד או כלי אוכל חד פעמיים יפים) וסידור יפה של מזון ‘טייק אווי’ ( חצאי מנות פלאפל/שוארמה, טורטיות במגוון טעמים, מגשי סושי, וקינוחי ביס יפים ) ייפתור לכם את סוגיית המזון לאירוע?

אחרי הכל, הכלל לפיו “העין אוכלת לפני הפה” הוא כלל תקף גם בעולם העסקי ולכן  – גם אוכל טרי ופשוט, שמוגש בצורה אסתטית, יקבל תשבחות.

אם האירוע גדול יותר, ודורש היערכות של תפריט מגוון וצוות מלצרים, הדרך הפשוטה ביותר תהיה לחבור למסעיד מקצועי. כל מה שאתם תצטרכו לעשות הוא להכיר את המרכיבים העיקריים בתימחור המסעיד, על מנת לשלם רק עבור מה שאתם צריכים או צורכים בפועל. המרכיבים העיקריים בתימחור אירוע קייטרינג  כוללים את:

סידורי הישיבה וסידורי הגשת המזון,

צורת הגשת המזון,

אנשי הצוות – המלצרים,

וכמובן   –  התפריט.

סידורי הישיבה וסידורי הגשת המזון

ישנם שלושה סידורי ישיבה עיקריים : ישיבה “רגילה” סביב שולחנות, ישיבה “אלטרנטיבית” סביב פינות ישיבה נמוכות או מחצלות וכריות, או אירוע ללא ישיבה.

ניתן היום לבקש ולקבל מגוון רחב מאוד של ציודי ישיבה החל מכסאות פלסטיק או עץ דרך חיפוי בכריות ומשענות גב לאותם כיסאות ועד כורסאות יחיד כסאות ראטן או כסאות בר בגימור מתכת הייטקיסטי.

כל סידור ישיבה יקנה לאירוע אופי מיוחד אך יכול להסתכם בתוספת של אלפי שקלים רבים. סידורי ישיבה אלטרנטיביים הינם “צעירים ברוחם” אך אינם נוחים לארוחה מלאה ( למשל מנות הדורשות חיתוך בסכין כמו סטייק טוב וכו’) ותופסים שטח גדול יחסית למספר המשתמשים בהם ( כך שלא יתאימו לאירועים המתקיימים בשטח מצומצם) . הם יכולים להצטרף לסידור ישיבה “רגילים” , כ”נותני אווירה” יותר מאשר כפתרון להושבת משתתפי האירוע. אירועים ללא סידורי ישיבה, “מסיבות קוקטייל”, חייבים לקבל תפריט מותאם של ” צלחת+מזלג” או של “פינגרפוד” (מזון אצבעות) על מנת להקל על משתתפי האירוע.

צורת הגשת המזון

לבחירה במזנון שירות, בופה פתוח, מלצרים מסתובבים, או מזנונים פעילים תהיה השפעה על תימחור האירוע, אך בראש וראשונה הבחירה בצורת הגשת המזון משפיעה על “זרימת האירוע”. אין דבר פחות נעים באירוע מהצורך “לעמוד בתור” בדרך אל האוכל. שילוב של מלצרים מסתובבים באירוע יחד עם מזנונים ( לשירות עצמי או פעילים) יקל על הלחץ בדרך אל האוכל וייתן תחושה של שפע ו”זרימה טובה” של האירוע.

אנשי הצוות – המלצרים

את איש השיווק/מכירות של הקייטרינג, או את השף – האנשים שאתם נפגשים איתם על מנת ‘לסגור’ את האירוע על רבדיו השונים – אף אחד מהמוזמנים לא יפגוש…מה שבטוח , את המלצרים ואנשי השירות באירוע כל האורחים שלכם יפגשו.

ולכן מקצועיות המלצרים היא קריטית להצלחת האירוע שלכם. וודאו כי נותן השירות מגיע עם מספיק אנשי צוות ומלצרים, וודאו את גיל המלצרים ואת רמת המקצועיות/משך העסקתם אצל נותן השירות. עדיף תמיד לשלם עבור מלצר נוסף מאשר להרגיש שהשירות “תקוע” בגלל חוסר באנשי שירות/מלצרים.

בחישוב גס נהוג להעריך כי באירוע של “ישיבה רגילה” ושל מזנוני הגשה יידרש יחס של מלצר  אחד ל – 15 מוזמנים ובאירוע של “מלצרים מסתובבים” ומזנונים פעילים, היחס הוא של 1:20.

התפריט

חומרי גלם יקרים, וכמות גדולה של מנות לבחירה יעלו את מחיר הארוחה. על מנת “להרוויח מכל העולמות” ולהישאר בתקציב שפוי, צריך למצוא את קו הגבול שעובר בין השפע לבין האיכות. אפשר לקבוע 2-3 מנות דגל של חומרי גלם משובחים ( בשרים ברמה גבוהה, גבינות גורמה, קינוחים מושקעים וכדומה) ו”לעטוף” אותם בשפע של חומרי גלם פשוטים, טריים, שקיבלו טיפול מקצועי וטעמים טובים.

סלטים, לחמים טובים ושאר פחמימות, מנות עוף ופירות – יהוו קרקע טובה לאותן מנות דגל, ייצרו את תחושת השפע, וישביעו את משתתפי האירוע – ובמסגרת תקציב סבירה.

מומלץ להזמין 4-5 הצעות מחיר, להשוות ביניהן ולבחון מה ההבדל בין ההצעה היקרה ביותר לאחרות דרך אותם פרמטרים שהוזכרו.

בחרו את שלוש ההצעות שמצאו חן בעיניכם, שכללו את כלל האינפורמציה שקיבלתם ותנו חשיבות גם לתקשורת הבינאישית עם נותן השירות כיוון שתקשורת טובה חיונית להצלחה.

רק אחרי עבודת שטח מקיפה גבשו החלטה והזמינו את הקייטרינג שיהפוך את האירוע לחוויה קולינארית מענגת.

בתיאבון ובהצלחה

“דרך הבישול” עם ערן ירוחם

על הכותב

ממו מגזין

ממו מגזין

השאר תגובה

דלג לתוכןכפתור לפתיחת תפריט נגישותHandicapped logo whiteHandicapped logo black

תפריט נגישות

הצהרת נגישות