טעמים וטעימות

ט”ו בשבט הוא הזדמנות לארוחה קונספטואלית נפלאה

בסיס הרעיון של מתנה גסטרונומית הוא לשתול מחשבה, ברכה או איחולים במזון. איך עושים את זה נכון?

מתנות גסטרונומיות מלוות את חיינו מהרגע שנולדנו. זה התחיל במאכל אהוב שאמא או סבתא הכינה במיוחד לכבודנו והמשיך כשקיבלנו או נתנו בקבוק יין טוב או מארז שוקולדים של שוקולטייר ידוע.

למעשה, בני אדם מתורגלים היטב בהבנה שמזון נושא בתוכו משמעויות שונות:
‘תפוח בדבש’ תמיד יסמל עבורנו את ראש השנה, ‘חמין וחלה’ שייכים לשבת, ‘פלאפל’ זה הכי ישראלי שיש, ‘דג’ לפיריון, ‘שום’מביא ברכה ו’מרק עוף’ הוא האנטיביוטיקה הטובה ביותר…
התמיכה הרגשית שאוכל מספק לנו מעבר למילוי הצרכים הבסיסיים שלנו הוא משמעותי מאוד ולכן את המשפט “אין כמו האוכל של אמא” נמשיך לראות חרוט בבסיסי הטירונים לעד.

כיוון שאוכל מעניק לנו חום והבנה, מתנה גסטרונומית מתבססת בדיוק על מילוי צרכים אלה.
בסיס הרעיון של מתנה גסטרונומית הוא לשתול מחשבה, ברכה או איחולים במזון:
כשמקבל המתנה אוכל/שותה את המתנה, יחד עם הטעם הוא מקבל את מה שנותן המתנה מבקש עבורו.
מכיווון שכך:

שימו לב למתנה שבחרתם להעניק ונסו להקדיש מחשבה לעניין: למי המתנה מיועדת? האם תהיה שמישה? האם יש משהו ייחודי המקשר בין מקבל המתנה לבין המתנה? נסו לחשוב מה היה עושה לכם טוב, זה בדרך כלל נותן קצה חוט איכותי להתחיל בו…
זכרו שתמיד עדיף לתת משהו מדויק על פני משהו גדול… לדוגמה, שקית פופקורן, בירה טובה, וכרטיס לסרט חינם בבלוקבסטר. מארז של מערוך, חוברת בישול וקילו קמח – למשוגעים על מאפים. מאדה מבמבוק ורוטב מלווה  לשומרי המשקל.אלה רק שלוש דוגמאות שלא עולות יותר מ 30 שקלים, אבל בתוספת כמה מילים יצליחו לרגש הרבה יותר מעוד מארז של 100 ש”ח או תלושי קנייה לסופר…

הכותב הוא שף ומעביר סדנאות אוכל

על הכותב

ממו מגזין

ממו מגזין

השאר תגובה

דלג לתוכןכפתור לפתיחת תפריט נגישותHandicapped logo whiteHandicapped logo black

תפריט נגישות

הצהרת נגישות