טעמים וטעימות

איך לעצב מגש פירות לבד

מגש פירות נשמע כמו משימה פשוטה לביצוע, אולם, עם מספר טריקים תוכלו לוודא שהוא יחזיק הרבה זמן מעמד, יראה מפתה וטעים, והפירות הטריים יישארו במיטבם.

בין אם מדובר באירוע חורפי או במסיבת קיץ, מגש פירות יכול להיות מסמר הערב. התצוגה הססגונית של הפירות, גרגרי היער והמלון נראית תמיד מזמינה כל כך, וקשת הפירות הופכת שולחן כיבוד פשוט למדהים. מיד תגלו באילו פירות הכי מומלץ להשתמש במגש הפירות שלכם, מאילו כדאי להימנע, איך לסדר את המגש, טיפים שימושיים ועוד.

מהם הפירות הטובים ביותר למגש פירות?

מובן מאליו שהפירות הטובים ביותר עבור מגשי הפירות שלכם הם פירות טריים ובעונה. טיילו לשוק הקרוב לביתכם או לחנות ירקות ופירות בעלת שם טוב ובחרו את הפירות הטריים, הבשלים ומלאי הטעם ביותר – מפני שהם המפתח ליצירת מגש פירות מוצלח. חפשו מבחר מגוון וכוונו לקשת צבעים.

מומלץ לרכוש הרבה פירות, מפני שמגשי הפירות הטובים ביותר נערמים גבוה. אם יש לכם יותר מדי, תמיד אפשר להקפיא את השאריות ולהשתמש בשייקים מאוחר יותר.

פירות מומלצים:

  • מלון- מוצקים, עסיסיים ומתוקים, ולכן יהוו בסיס נפלא לפירות הרכים יותר.
  • ענבים
  • פירות טרופיים- ראש האננס (וכמובן פרוסות הפרי עצמו) יכול להוסיף לגובה המגש, בעוד שהפיטאיה (פרי הדרקון) ניראה רענן ומהודר.
  • תאנים טריות
  • גרגרי יער- אוכמניות, תותים, פטל (אדום ושחור) וחמוציות.
  • פירות יבשים- מתאימים בעיקר למגש סתיו/ חורף.
  • עשבי תיבול- במיוחד נענע, אפשר גם גבעולים של רוזמרין או תימין.
  • פרחים אכילים- מוסיפים צבע ונראים כל כך יפה!

מהם הפירות שכדאי להימנע מהם במגש הפירות?

לפירות מסוימים יש נטייה לקבל צבע חום, אפילו אם טובלים אותם במיץ לימון. למרות שאין שום בעיה בלאכול פירות שהופכים לחומים – הם לא נראים מעוררי תיאבון ולכן מומלץ להימנע מהם במגשי הפירות שלכם. אולם, אפשר לערום כמה מהם שלמים ולא חתוכים בקערה ליד מגשי הפירות.

פירות לא מומלצים (לפחות לא חתוכים):

  • אגסים
  • תפוחים
  • בננות

איך להגיש מגש פירות ולהפוך אותו למיוחד במיוחד?

  • מקמו את מגשי הפירות על מעמד עוגות על מנת להגביה ולהדגיש אותו
  • השתמשו באננס חלול או בקליפת קוקוס למראה מעניין
  • הוסיפו פרחים אכילים ועלי מנטה לקישוט
  • תמיד הציבו את הפרי החתוך פרוס יחד, כדי לא ליצור ערבוביית פירות הכוללת פרוסות פרי מבודדות בחלקים שונים על המגש

לסיכום: טיפים לקבלת מגש הפירות הטוב ביותר

  • רכשו פירות עונתיים ובשלים במיוחד
  • הימנעו מפירות שנוטים לקבל צבע חום
  • הגישו את המגש על כלי מיוחד או מעמד מוגבה
  • הוסיפו משהו מיוחד כמו תאנים טריות, פרחים אכילים או עלי נענע
  • הכינו את המגש באותו היום או ערב לפני
  • הוסיפו פירות מוצקים (כמו מלון) ראשונים ומעליהם ערמו את הפירות הרכים יותר
  • קבצו יחד את אותם הפירות
  • חלקו את הצבעים כך שיהיה מגוון (אל תשימו פטל אדום ותותים באותו אזור)
  • הוסיפו גובה בעזרת ראש אננס או ענבים
  • הסירו את הגרעינים מכל הפירות

על הכותב

ממו מגזין

ממו מגזין

דלג לתוכןכפתור לפתיחת תפריט נגישותHandicapped logo whiteHandicapped logo black

תפריט נגישות

הצהרת נגישות